18 באוקטובר 2010

בלוג על עוגות מעוצבות - מה בתפריט

עוגות מעוצבות הן מהדברים היפים בעולם: הצבעים, הטקסטורות, הצורות, הטעמים - הכל מתאחד לפריט אחד מושלם, שתענוג להביט בו ולא פחות תענוג להרוס אותו ולאכול. זה פרדוקס העוגה: בניגוד לחפצים ופריטים נחשקים, עוגה יפה אמורים גם לאכול בסוף ואז... היא נגמרת. לפחות נשארות תמונות. 
זה מה שהולך להיות בבלוג הזה, בין השאר. יהיה אפשר למצוא פה תמונות - והרבה: של עוגות חתונה, עוגות בר ובת מצווה, עוגות לאירועים ועוד עוגות מעוצבות שנוצרו לכל מיני מטרות. עוד יהיו כאן טיפים, מתכונים, חומרי גלם, שלבי הכנה ואולי גם סקירות של מקומות מעניינים ועוגאים (עושי עוגות). נראה לאן יתגלגל. כל פוסט יתמקד במשהו קצת אחר: עוגות רומנטיות, עוגות מצחיקות, חומרים לעוגות, ועדויות ויזואליות אחרות - גם לצדדים הפחות יפים של הכנת עוגות, כי מה לעשות - עוגות מעוצבות משאירות מאחוריהן מטבח הפוך וערימת כלים שמישהו צריך לשטוף...


הייתם מאמינים שאני כזאת? כל הזכויות שמורות לאבקת סוכר this  photo is Attribution marked, NonCommercial, NoDerivatives

הבלוג הזה נפתח מתוך כוונה לרכז כאן כל מה שיכול לתת השראה לאלו שאוהבים עוגות – לאכול אותן, להסתכל עליהן, ליצור אותן. יש דברים מדהימים בתחום של עוגות מעוצבות ועיצוב עוגות, שרק הולך ומתפתח כל הזמן. את חלקם אפשר למצוא בארץ דווקא, ואת חלקם בחו"ל. חומרי גלם, אנשים, קונדיטורים, אמנים של ממש וכמובן תוצרים מוגמרים – עוגות מעוצבות שאם רק היה זמן היינו יושבים ובוהים בהן שעות, מרוב יופי, ודוחים את רגע האכילה כמה שאפשר.

בתמונה: עוגת חתונה בשלוש קומות, דוגמת התחרה נעשתה בבצק סוכר, לפי מוטיב משמלת הכלה. הפרחים - גם הם מבצק סוכר, בעבודת יד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה